Restoran müziği hakkında bilmeniz gereken her şey

Posted
restoran-muzikleri

Restoran müziği

Bir restoran işletmecisi olarak, esas olarak insanların zevklerini tatmin etmeye odaklanıyorsunuz. Doğru şekilde?

Tam olarak değil. Bir restoran işletirken, beş duyunun tümüne odaklanmanız gerekir.

Neden?

Gerçek şu ki, beş duyumuz da yakından ilişkilidir. Her biri diğerini farklı şekillerde etkiler. Görme, koklama, dokunma, tatma ve işitme, genel insan deneyiminin birbirine bağlı unsurlarıdır; bu, tüm bu araçların restoranınızda mükemmel atmosferi yaratmak için kullanıldığı anlamına gelir. Peki restoran gürültüsüne ne sıklıkla dikkat ediyorsunuz?

Bir restoranda müzik, misafirlerin genel deneyiminde büyük bir rol oynar. Restoran müziğinin bir kişinin tat algısını doğrudan etkilediği teorisini destekleyen birçok çalışma var. Spesifik olarak, bir çalışma, “daha derin bir ses manzarası dinlemenin acı tatlı şekerlemedeki acı tonları ortaya çıkarmaya yardımcı olabilirken, daha yüksek perdeli bir ses manzarası dinlemenin tatlılığını ortaya çıkarma eğiliminde olduğunu” buldu. Müşterilerin yiyecek ve içecek tüketme hızı ve satın alıp tükettikleri kalite ve miktar. Aşağıda, restoranınızda başarılı bir restoran müziği seçimi için bazı yönergeler verdik:

restoran-radyosu

Hızı ve temponuzu ayarlayın

Mümkün olduğunca basit. Araştırmalar, daha hızlı müziğin insanları daha hızlı yemesini sağladığını gösteriyor. Amaç asla insanları aceleye getirmek değildi, ancak restoranınız küçükse ve yüksek karı korumak için yüksek satışlar gerektiriyorsa, daha hızlı müzik yardımcı olabilir. Öte yandan, yavaşlamak konuklarınızın başka bir kokteyl, bir fincan kahve veya tatlı almak için yeterince oyalanmasına neden olabilir. Hız için katı ve hızlı kurallar bulunmamakla birlikte, misafir davranışları üzerindeki etkisinin farkında olmak önemlidir. Akşam müziğiniz için seçtiğiniz tempo, misafirlerinizi nasıl etkilemek istediğinize bağlı olmalıdır. Bu, 5 yıldızlı bir restoran, sade bir restoran veya ikisinin arasında bir şey olup olmadığınıza bağlıdır.

Volümle oynayın

Bariz olanla başlayalım. Müziğiniz çok yüksekse, insanlar dağılacaktır. Ancak insanlar, restoranınızın kapanmak üzere olduğu izlenimini verdiği için sessiz müziğin de insanları korkutabileceğini bilmeniz gerekir. Bu iki uç nokta arasında, ses yüksekliğinin etkisi tempo ve türdeki kadar net değildir. Yaş ve cinsiyet, hacim açısından insanların tercihlerini etkiler. Örneğin, bir çalışma, gençlerin müzik daha yüksek sesle oyalanma olasılığının daha yüksek olduğunu ve müziğin sadece arka planda olduğu yerlerde yaşlıların kalma olasılığının daha yüksek olduğunu buldu. Her şeyde olduğu gibi, odayı okumanız ve kararınızı kullanmanız gerekir. Hizmet süresince günün saatine ve misafir sayısına göre sesi ayarlayın.

BURAYA TIKLAYARAK RESTORANINIZ İÇİN BİZDEN MÜZİK YAYIN TEKLİFİ ALABİLİRSİNİZ.

 

cafe-radyosu

Müzik seçimlerinizi markada tutun

Müzik türünün, konukların markanızı nasıl algıladıkları ve yiyecek ve içeceklere ne kadar harcama yapmak istedikleri üzerinde büyük bir etkisi olabilir. Örneğin, bu çalışma, tüketicilerin bir restoranda klasik müzik çalarken kaliteli şarap satın alma olasılığının pop veya En İyi 40 müziğe göre daha yüksek olduğunu buldu. Aynı çalışma, insanların Fransız müziği çalarken Fransız şarabı satın alma olasılıklarının daha yüksek olduğunu buldu. ve Alman müziği çalındığında Alman şarabı. En önemli şey, restoranınızın genel atmosferine uygun müziği seçmektir.Ama kendinizi etiketlemenize gerek yok. Seçtiğiniz müzikleri birbirine bağlayan ortak bir bağlantıya sahip olun, ancak ruh halinizin modasının geçmesini önlemek için yeterli çeşitlilik sağlayın.

Müzik seçiminizi günün saatine göre özelleştirin

Günün saati ses seviyesini, temposu ve müzik türünü etkiler. Şehir merkezinde yemek yiyen bir kalabalık, sohbete müdahale etmeden mahremiyet nedeniyle daha hızlı, orta hacimli müzik isteyebilir. Akşam yemeğine giderseniz, aynı restoran daha büyük gruplar için enerji tasarrufu yapmak ve müşterileri daha fazla içecek sipariş etmeye teşvik etmek için biraz daha yüksek ve daha yavaş bir çalma listesi gerektirebilir – eski okul ruhunu düşünün. Müziğinizi kalabalığın boyutuyla eşleştirin İnsan vücudu inanılmaz bir şey. Sadece bir odada kalarak 0.3 dB civarında sesi doğal olarak emdiğimizi biliyor muydunuz? Bu, restoran dolu olduğunda sesi bir kademe artırabileceğiniz ve ardından mekan çok dolu olmadığında sesi kapatabileceğiniz anlamına gelir.

Akışın faydaları

Karışık kasetler ve yazılan CD’lerin günleri çoktan geride kaldı. Tek bir sanatçının tüm albümleri dinleyeceği günler çoktan geride kaldı – bir tema gecesi veya dinleme partisi değilse. Çeşitlilik artık kraldır, bu da akşam yemeğinizi müziğe ayarlamaya hazırlanırken çok fazla çalışma yapmanız gerektiği anlamına gelebilir. Ancak endişelenmeyin – akış burada! Pandora, Spotify, Apple Music ve Google Play gibi akış hizmetleri (birkaçını belirtmek gerekirse) birkaç uzun ve çeşitli çalma listeleri oluşturmanıza olanak tanır. Daha da kolaylaştırmak için, önceden seçmiş olduklarınızla eşleşen şarkı ve sanatçı önerileri de sunarlar. Çoğu akış hizmeti, aylık küçük bir abonelik ücreti alır (10 ila 25 ABD Doları). Spotify gibi bazıları, şarkılar arasında rastgele reklamlara aldırış etmezseniz ücretsiz bir seçenek sunar (bu, akışı bozma eğilimindedir, bu yüzden bunu önermiyoruz). Çoğu akış hizmeti, başkalarının önceden oluşturulmuş çalma listelerine erişmenize olanak tanır, böylece ruh halinize ve türe göre arama yapabilirsiniz. Küratörlük oynatma listeleri dünyasının daha derinlerine iniyorsanız bu harika bir araç olabilir. Ve favori şefinizden bir çalma listesi?

Hatta bazı şefler yemekleriyle eşleşen çalma listeleri oluşturmayı ve bunları bu akış hizmetleri aracılığıyla paylaşma işlerini bile yaptı.

Yukarda belirttiğimiz müzik platformları restoranların müzik derneklerine telif ücreti ödemeleri halinde kullanabilecekleri anlamına gelir. Restoranınızda düşük bütçeli veya telifsiz müzik çalmak istiyorsanız bizden bilgi alabilirsiniz.

 

İlgili Linkler:

https://vivamedya.com/

https://vivamedya.com/teklif.html

https://vivamedya.com/muzik.html

cafe-muzikleri

Makaleyi PDF olarak indir:Restoran-müziği-hakkında-bilmeniz-gereke- her-şey -Viva Medya